ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΙΝΙΑΤΑΣ

Διάρκεια παιχνιδιού (15′ – 25′ λεπτά περίπου)

1. Πριν ξεκινήσετε το παιχνίδι, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα εξής:

  • ένα μέρος για να κρεμάσετε την πινιάτα (όπως ένα κλαδί δέντρου, ένα στεφάνι του μπάσκετ ή να την κρατάει κάποιος ενήλικας με ένα κοντάρι για πινιάτα)
  • ένα σχοινί
  • καραμέλες ή/και διάφορα μικρά παιχνίδια (μπορείτε να βάλετε και κομφετί για μεγαλύτερο θέαμα)
  • ένα ρόπαλο για το σπάσιμο της πινιάτας
  • ένα μαντίλι ή μάσκα για να κρύψετε τα μάτια αυτών που θα συμμετέχουν.

2. Πριν ξεκινήσει το πάρτυ σας, γεμίστε την πινιάτα με τα υλικά που αγοράσατε, ώστε οι επισκέπτες να μην γνωρίζουν τις εκπλήξεις που κρύβονται μέσα στην πινιάτα. Αυτό δημιουργεί ένα στοιχείο έκπληξης, ίσως και το πιο σημαντικό σε αυτό το παιχνίδι.

3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πινιάτα ως ένα χαρούμενο θέαμα ή διακοσμητικό στοιχείο πριν αρχίσει το παιχνίδι. Απλώς κρεμάστε την πινιάτα στην θέση που έχετε σκεφτεί.

4. Βάλτε τα παιδιά να σχηματίσουν μια γραμμή κατά ύψος. Τα παιδιά άνω των 5 ετών έχουν παραδοσιακά δεμένα τα μάτια τους, περιστρέφονται γύρω γύρω μερικές φορές, και έπειτα τους δίνετε το ρόπαλο στα χέρια και την εντολή να χτυπήσουν την πινιάτα. Το κλείσιμο των ματιών δεν είναι απαραίτητο σε μικρές ηλικίες.

5. Όλα τα άλλα παιδιά πρέπει να κρατάνε απόσταση (προτείνουμε να βρίσκονται σε 5 μέτρα ακτίνα τουλάχιστον) από το παιδί που έχει το ρόπαλο για λόγους ασφαλείας.

Πριν επιτρέψετε στα άλλα παιδιά να αρπάξουν τα δώρα, καλό θα ήταν να πάρετε το ρόπαλο από το παιδί. Αυτή είναι η ποιο σημαντική οδηγία για την ασφάλεια των παιδιών γιατί κάποιες φορές το παιδί δεν γνωρίζει ότι έχει σπάσει την πινιάτα και συνεχίζει να χτυπάει.

6. Ο κάθε συμμετέχων έχει τουλάχιστον 2 προσπάθειες να χτυπήσει την πινιάτα, πριν προχωρήσει τη σειρά στον επόμενο.

7. Για να κάνετε το παιχνίδι ακόμη πιο διασκεδαστικό και πιο δύσκολο, μπορείτε να κουνάτε την πινιάτα πάνω και κάτω, και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες να μπερδεύουν αυτόν που έχει το ρόπαλο δίνοντας του λάθος οδηγίες (αν η πινιάτα είναι επάνω, να του λένε ότι είναι κάτω, κλπ).

8. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να πετάξετε επιπλέον γλυκά προς το μέρος της πινιάτας, όταν εκείνη σπάσει για να εξασφαλιστεί ότι όλοι θα έχουν πάρει γλυκό στο τέλος του παιχνιδιού.